Tips voor het voeren van een verzuimgesprek

09 oktober 2023

|

Nieuws

Een verzuimgesprek voeren voelt misschien wel spannend, het is belangrijk om op dat moment te laten zien dat je betrokken bent en aandacht hebt voor een medewerker of collega. Deze tips helpen om goed voorbereid een verzuimgesprek te voeren:

  1. Geef vooraf aan wat het doel is van het gesprek. Wanneer het vooraf duidelijk is wat er besproken gaat worden is het voor een medewerker gemakkelijker om zich hierop voor te bereiden, dit zal er voor zorgen dat een gesprek makkelijker verloopt.
  2. Kies een rustige en discrete locatie voor het gesprek waarbij de medewerker zich comfortabel voelt om open te praten. Privacy is belangrijk, zodat een medewerker zich vrij voelt om persoonlijke kwesties te bespreken.
  3. Toon begrip en empathie voor de situatie van de medewerker. Luister actief naar wat de medewerker wilt bespreken en stel open vragen om de situatie goed te begrijpen.
  4. Werk samen aan een re-integratieplan bij langdurige afwezigheid. Het is belangrijk om het contact met een langdurig afwezige medewerker niet te verliezen. Plan geregeld een koffiemoment in en bespreek wat de medewerker nodig heeft om weer aan het werk te gaan en welke ondersteuning hierin kan worden geboden.

Hoe vaker je oefent met het voeren van verzuimgesprekken, hoe gemakkelijker het wordt. Interesse in een training in het voeren van verzuimgesprekken of gewoon graag wat advies om net wat gemakkelijker in gesprek te gaan? Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

gerelateerd nieuws

Meer over Healthcare Arbodienst

Nieuws

03 april 2024

De meerwaarde van een externe vertrouwenspersoon

In een wereld die voortdurend in beweging lijkt te zijn en waar de druk om te presteren voortdurend aanwezig is, kan het behouden van evenwicht een uitd...

Lees verder

Nieuws

01 maart 2024

Advies OCTAS vereenvoudiging arbeidsongeschiktheidsstelsel

Het huidige arbeidsongeschiktheidsstelsel wordt door velen als complex ervaren, waardoor het voor veel mensen moeilijk is om ermee om te gaan. Vo...

Lees verder

Nieuws

01 februari 2024

Opleiding tot bedrijfsarts

Opleiding tot bedrijfsarts - Een blik op de voordelen van deze uitdagende carrière. Het pad naar een carrière als bedrijfsarts is een reis die niet alle...

Lees verder